LÄHETÄ VIESTILähetä

TUOTELUOKAT

Reilun vuosikymmenen aikana olen ehtinyt vastannut mitä moninaisimpiin kysymyksiin koskien tekniikkaa, tarvikkeita ja kalusteita. Tällä palstalla julkaisen hyviä kysymyksiä arkistoistani - ja yritän parhaani mukaan antaa myös mahdollisimman hyviä vastauksia. Voit myös lähettää minulle kysymyksiä ja kommentteja osoitteella [email protected] .

 

 

Miten kopiopaperia tulee säilyttää? Miten voin estää tukkeumia tulostimessa?

Lempikysymykseni! Hyvin mielenkiintoinen kysymys, sillä aiheeseen liittyy paljon uskomuksia ja väitteitä, joista on vaikea ottaa selvää. Klassinen tilanne on, että tulostimen huoltomies väittää tukosten johtuvan huonosta paperista - ja yhtä varmasti paperitehtaan edustaja epäilee syyksi huonosti huollettua tulostinta.

Paperin säilytyksessä on tasainen lämpötila ja kosteus tärkeää.

Käärepaperi suojaa myös kosteudelta, joten paperia ei kannata ottaa pois kääreestä ennen kuin on pakko.

Lisäksi "kansanperinne" kertoo ainakin seuraavista vinkeistä:

 -"Plärää" paperinippu ennen asettamista tulostimeen. Päästämällä ilmaa paperien väliin vähennät staattista sähköisyyttä. Staattinen sähkö saattaa estää tulostinta vetämästä yksittäistä paperia. Paperiin lisätään valmistuksessa suolakiteitä sähköisyyden poistamiseksi, jote.

 - Laita paperi oikein päin. Kopiopaperin reunan eri puolilla on pieni ero riippuen siitä kummalla puolen terä on. Eräs kolleegani kysyi aiheesta vierailulla paperitehtaalla, mutta nuorehko myyntipäällikkö ei edes uskonut tällaista eroa olevan. Olipa se uusi juttu myös joillekin vuosikymmeniä alalla häärineille. Mutta jos kokeilet itse kopiopaperin reunaa molemmilta puolilta huomaat pienen eron: toisella puolella on selkeämmät hampaat. Väite on, että paperi toimii tulostimessa paremmin vain toisin päin. En ole tätä huomannut, mutta toki vinkki voi toimiakin.

Tiedätkö muita vinkkejä? Kuulen mielelläni niistä! Sähköpostiosoitteeni on [email protected]

 

  

Miten saan kahvin säilymään?

Jep, jep, tämä on varmaan yksi yleisimmistä kysymksistä, jota ei monesti kysytä itseä varten, vaan jotakuta muuta varten. Meillä on hyvin erilaiset mieltymykset kahvin suhteen ja jotkut meistä pystyvät maistamaan hyvin pieniäkin vivahde-eroja. Toisaalta toiset eivät niin makuun kiinnistä huomiota. Mikäli makuasti on tarkka ja tottunut erilaisiin kahvin vivahteisiin, voi helposti maistaa vain pienet virheet kahvin säilytyksessä.

Kokosin yhdessä ruotsalaisen Löfsbergin kahvipaahtimon ja Pauligin kanssa lyhyen seinätaulun tulostettavaksi ja laitettavaksi vaikka keittiökaapin oven sisäpintaan. Voit ladata sen alla olevasta linkistä

Lataa tästä kahvin säilytysohjeet

 

 Löytyykö kirjekuoria C0-koossa?


Valitettavasti varastotuotteena ainakaan meiltä ei löydy kuin C4-kokoon asti.
Kartonkikuorina ja kuplapusseina tosin löytyy isompia, mutta niitä ei ole mitoitettu C-sarjan mukaan.  Suurin kartonkikuori on lähellä C3-kokoa (POS-XK1 Kartonkikuori, KK6, 32x45cm, tarra, valkoinen)

Epäilen, ettei tuollaista kuorta löydy valmiina, koska koko olisi jopa 917×1297mm.
Helpoiten varmaankin löytyy pahvilaatikko, joka on tarkoitettu isojen A0-painotuotteiden suojaamiseen. Tosin niitäkään ei meillä valitettavasti ole, mutta painotalot varmaankin osaavat auttaa asiassa paremmin. Useamman kymmenen kappaleen erissä voimme niitä tilata.

Mikäli tarve on yksittäisille kuorille erikoiskäyttöön, voisitte ehkä myös harkita joko kuoren tekemistä itse voimapaperirullasta, tai teettämistä esim. painotalossa.